Субота, 27.04.2024, 08:14
Приветствую Вас Гість | RSS

Боровеньківський НВК:ЗОШ Іст.-ДНЗ

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Главная » Статьи » Новини

В категории материалов: 91
Показано материалов: 21-30
Страницы: « 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

Сортировать по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

              Зима йде — свята за собою веде. І скільки ж їх узимку! Все це пов’язане з давнім українським народним буттям. Бо взимку і роботи менше, і вечори довші. І кожне свято по-своєму цікаве, красиве, захоплююче...
           Та що може зрівнятися з новорічним святом, коли дитина заходить у казку і оживають казкові герої, а ти і сам один із них! Та що вже казати дітям, коли в дорослих це свято викликає щиру усмішку та радість.  І не має значення, скільки тобі років, а як привітається до тебе чарівний Дід Мороз, то в найлютіший холод на душі потепліє!
           Це найяскравіше свято дитинства — з ялинкою, іграшками, веселими перетвореннями, Дідом Морозом, Снігуркою, танцями, піснями і подарунками!
           Ось і в нашій школі 28 грудня відбувся новорічний ранок.Діти мали можливість грати улюблені ролі, перевтілитися в казкових героїв, водити хороводи кругом ялинки, співати, танцювати і отримувати подарунки від Діда Мороза і Снігурки.

 

Новини | Переглядів: 266 | Додав: Yulija | Дата: 03.01.2016 | Коментарі (0)

Чи чекаєте ви Святого Миколая?

Вихованці дитячого садка «Орлятко» чекали на це свято з нетерпінням.

         18 грудня  привітати вихованців дитячого садка  «Орлятко» з Днем Святого Миколая  завітали Ірина Даниленко - заступник начальника організаційного відділу апарату Сумської обласної державної адміністрації, Вікторія Нікітіна – завідувач сектору контролю апарату Сумської обласної державної адміністрації, Володимир Пєтухов – головний спеціаліст загального відділу апарату Сумської обласної державної адміністрації, Тетяна Павлюк – керівник апарату Лебединської районної державної адміністрації, , Людмила Петрівна Дудченко – начальник відділу освіти Лебединської районної адміністраці,Олексій Петрович  Гордіяш – депутат Лебединської районної ради та сільський голова Некипілий  Анатолій Іванович.

         Діти підготували Свято Миколая, а гості подарували цукерки,  солодощі, «миколайчики», іграшки, столовий посуд.

Новини | Переглядів: 308 | Додав: Yulija | Дата: 03.01.2016 | Коментарі (0)

Наша школа не залишилася байдужою до проблеми розповсюдження Віл-СНІДу в Україні. В рамках проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом ми провели диспут на тему: "Віл -СНІД - моральні, соціальні та економічні причини швидкого розповсюдження". Під час диспуту учні поділилися своїми думками з даної теми, прослухали важливу інформацію про шляхи розповсюдження СНІДу та про міфи пов'язані з цим захворюванням. Особливу увагу звернув учитель основ здоров'я на моральні причини розповсюдження епідемії, навів цікаві історичні факти з цього питання. Активну позицію проявили учні 7,8,9 класу підготувавши малюнки на тему толерантногоставлення до людей з ВІЛ- СНІД. По закінченю учні організували флешмоб "Стрічка в долоні", метою якого було - символічно зігріти теплом своїх долонь серця людей хворих на СНІД.

Новини | Переглядів: 435 | Додав: Yulija | Дата: 02.12.2015 | Коментарі (0)

З метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом 27.11.2015 р. вчителем історії Карповою Т. П. було проведено урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом», присвяченого темі Голодомору 1932-1933 років в Україні. Під час заходу учні школи переглянули документальний фільм «Голодомор. Україна, ХХ століття: технологія геноциду» з якого дізналися про причини, перебіг та наслідки голодомору на Україні. Цього ж дня учні школи запалили свічки біля пам’ятного знаку жертвам голодомору та вшанували пам'ять померлих від голоду хвилиною мовчання.

Новини | Переглядів: 283 | Додав: Yulija | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору в Боровеньківському НВК вчителем історії 20.11.2015 р була проведена відкрита виховна година на тему: «Революція гідності: як це було …». Під час виховної години учні пройшли етапами Єврореволюції, згадали основні події тих 94 днів, її учасників та усвідомили значення цих подій у розвитку українського суспільства.

Новини | Переглядів: 295 | Додав: Yulija | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

На виконання листа Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 13.10.2015 № 05 – 13/5777 «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху», листа відділу освіти Лебединської районної державної адміністрації від 15.10.2015 № 01 – 22/1348 та з метою підвищення поінформованості учнів про негативні наслідки дорожньо – транспортних пригод був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху в період з 09.11.2015 по 15.11.2015. В рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху в НВК було проведено виховний захід «Знання правил дорожнього руху - запорука безпеки на дорозі». В ході проведення заходу учні 7 класу нагадали школярам основні правила дорожнього руху, а саме правила переходу перехрестя, поведінки на дорозі та в транспорті, правила їзди на велосипеді. У формі змагань провели їх закріплення та взяли участь у цікавих естафетах та спортивних змаганнях. До учнів вдалося донести основну думку заходу про те, що знання правил дорожнього руху – це запорука безпеки на дорозі.

Новини | Переглядів: 274 | Додав: Yulija | Дата: 15.11.2015 | Коментарі (0)

На виконання листа Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 16.10.2015 № 05 – 13/5777 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності населення», листа відділу освіти Лебединської районної державної адміністрації від 19.10.2015 № 01 – 22/1371 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності населення», наказу Боровеньківського НВК від 28.10.2015 № 157 – ОД «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності населення» та з метою проведення цілеспрямованої роботи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, підвищення рівня обізнаності населення з питань безпеки життєдіяльності, виховання у дітей навичок безпечної поведінки та у надзвичайних ситуаціях в НВК в період з 02.11.2015 по 06.11.2015 був проведений Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності населення. В ході проведення Тижня увагу дітей було звернено на правила поводження з вибухово - небезпечними речовинами, їх видами та діями при знаходженні таких речовин. Також учні підготували виховний захід на тему: «Отруйні рослини нашої місцевості». Під час проведення заходу учні закріпили знання про небезпеку, яку несуть отруйні рослини, отруйні гриби та місця, де не можна збирати їстівні гриби; дізналися про симптоми отруєння та правила надання першої допомоги при отруєннях.

Новини | Переглядів: 457 | Додав: Yulija | Дата: 15.11.2015 | Коментарі (0)

З метою організації відпочинку, оздоровлення і змістовного дозвілля дітей під час осінніх канікул у НВК було розроблено ряд заходів, складений і затверджений план роботи на канікулярний період.
    Класоводами і класними керівниками були проведені інструктажі з ТБ та правил поводження біля водойм, у лісі, біля проїзної частини дороги та в громадських місцях під час осінніх канікул, бесіди по профілактиці поширення гострих респіраторних, інфекційних захворювань, травматизму.
    У НВК в канікулярний час були створені умови для активного відпочинку та змістовного дозвілля учнів, до якого в першу чергу були залучені діти „групи ризику” та діти з деструктивних сімей.
Під час канікул  для  учнів 5-9 класів були проведені спортивні змагання з настільного тенісу,  шахматно - шашковий турнір, внутрішкільні змагання з футболу серед учнів 7-9 класів, спортивні естафети.
12.10.2015 р. вчитель історії  Карпова Т.П. провела виховний захід щодо вшанування осіб,  які відвідали життя за незалежність України. Під час проведення заходу учні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули в зоні проведення  АТО.
13.10.2015. вчитель інформатики  Івахно Т.М. провела майстер – клас  по створенню мультимедійних презентацій участь в якому взялиучні  2-9 класів.Діти були ознайомлені з правилами оформлення мультимедійних презентацій. Під час майстер – класу учні спостерігали за створенням презентації на тему: «Права дитини».
Цього ж дня учні 7-9 класів готувались до ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. Учні 7 класу написали  твір – мініатюру «Пісня моя – радість моя» та виконали тестові завдання з української літератури по темі:  «Із пісенних скарбів». Учні 8 класу написали твір – роздум на тему: «Будь – яка проблема – це можливість стати кращим» та з української літератури виконали тестові завдання.  Учні 9 класу написали твір – роздум на тему «Характер людини творить долю» та виконали тестові завдання з української літератури.
15.10.2015 р. проведена екскурсія до м. Лебедина. Під час екскурсії учні відвідали художній та краєзнавчий музей, пам’ятник Т.Г.Шевченка.
16.10.2015 р. вчитель української мови Смітія І.І. провела увигляді усного журналу виховний захід «Українська національна символіка». Метою цього заходу було поглибити знання дітей про державну символіку України, сприяти формуванню національної свідомості школярів. Журнал мав чотири сторінки: 1 – «Герб - тризуб»; 2 – «Національний прапор України»; 3 – «Гімн України»; 4 – «Народнопоетичні символи України». Школярі дізналися ще більше про символи нашої Батьківщини, а також про історію  їх створення.
19.10.2015 р. вчитель математики провела годину спілкування з учнями 7-9 класів на тему: «Чому трапляються фатальні вечірки».  Під час години спілкування вчитель зачитала статтю «Фатальна вечірка», а потім разом з учнями обговорили її та зробили висновки: своє «ні» треба говорити досить твердо, а не двозначне «подивимося», «може бути», «не знаю». Не боязко й сором’язливо, а сміливо дивитися в очі. Впевнена в собі людина відмовляється саме так.
20.10.2015 р.бібліотекар школи провела екскурсію до сільської бібліотеки, де учні мали змогу ознайомитися з бібліотечним фондом книг  та ще раз впевнитися в тому, що потрібно більше читати. Бібліотекар  розповіла дітям про роботу бібліотеки, нагадали правила користування книгою. Цікавим доповненням екскурсії стала вікторина «Відгадай казкового героя». Також діти мали змогу взяти нові книги додому і пообіцяли бути постійними відвідувачами бібліотеки.  Цього ж дня бібліотекар разом з учнями провела акцію  «Врятуй книгу».
21.10.2015 р. проведена виховна година з учнями 2 – 9 класів на тему: «Що таке національна свідомість». Метою виховної години було спонукати учнів до роздумів про важливість, суть і коріння національної самосвідомості; формування  почуття  національної гідності. Діти зробили висновки,  що національна свідомість полягає в  любові до рідної землі  і свого народу, любові до батьків, пошани до  звичаїв і традицій рідного народу, готовності захищати  рідний край, свою державу, поваги до державної символіки. Після заходу вчитель української мови провела конкурс читців Т.Г.Шевченка. Конкурс віршів розпочався словами Т.Г.Шевченка:
«Тую славу та читайте од слова, до слова
Не минайте ані титли
Ніж теї коми …
Все  розберіть … та й спитайте
Тоді  себе: що ми?
Чиї сини? Яких батьків?
Ким? За що закуті?»
Переможницею конкурсу стала учениця 7 класу Мяус Аліна.
23.10.2015 р. проведена виховна година під таким девізом «Виростай, дитино, й пам’ятай: Батьківщина – то найкращий край».  Метою якого було поглибити знання учнів про нашу державу – Україну, продовжити ознайомлення учнів з національними символами, сформувати національну свідомість школярів. Учні розгадували кросворди,  складали тематичну  «павутинку» до слів «Рідний край» та слова «Батьківщина», доповнювали прислів’я, слухали українські пісні, проходили лабіринт та декламували уривки з віршів. Цього ж дня вчитель біології провів екологічний експрес «Завжди живи в гармонії з природою».

 

 

 

Новини | Переглядів: 611 | Додав: Yulija | Дата: 25.10.2015 | Коментарі (0)

    З метою набуття  широкими верствами населення правових знань та  навичок у їх застосуванні, підвищення знань  правової культури громадян  в НВК був проведений тижня правових знань на тему: «Знай свої обов’язки, поважай  правопорядок і закон».
    05.10.2015 р.-    розпочався Тиждень правових знань  лінійкою -відкриттям. Цього ж дня вчителем  історії Карповою Т.П. було організовано виставку літератури на тему  «Закон і ми».
    06.10.2015  - з метою більш глибшого ознайомлення зі своїми  правами та обов’язками для учнів 2-9 класів   класоводи та класні керівники провели виховні години по класах на тему «Наші права та обов’язки».
    07.10.2015 р. - вчителем правознавства Карповою Т.П. для учнів  проведено захід на тему «Знай свої обов’язки, поважай правопорядок і закон». Цього ж дня відбулася   зустріч з дільничним  інспектором  Шапошником В.А., який провів з учнями бесіду на тему  «Обов’язки учнів».
   08.10.2015 р. - для встановлення рівня компетентності учнів 9 класу в питаннях свободи та відповідальності вчителем правознавства Карповою Т.П. було проведено анкетування «Як ви розумієте і співвідносите поняття «Свобода» та «Відповідальність».
    09.10.2015 р. – проведено анкетування для учнів та  підведено підсумки проведення   Тижня правових знань.

 

Новини | Переглядів: 297 | Додав: Yulija | Дата: 12.10.2015 | Коментарі (0)

В рамках проведення благодійної акції чекаємо вдома та з метою підтримки дітей, батьки яких беруть участь в зоні проведення АТО учні Боровеньківського НВК написали листа Кравченку О.В. з побажаннями повернутися додому здоровим та неушкодженим.
Під час відпустки учні школи зустрічали воїна АТО квітами. Учню 7 класу Барбуці Максиму на вилучені кошти з акції «Ми – за чисте мирне небо»  подарували набір канцелярських товарів.

 

Новини | Переглядів: 282 | Додав: Yulija | Дата: 07.10.2015 | Коментарі (0)

Вхід
Президент України
Верховна Рада
Міністерство освіт
СОІППО
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz