П`ятниця, 29.03.2024, 15:44
Приветствую Вас Гість | RSS

Боровеньківський НВК:ЗОШ Іст.-ДНЗ

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Главная » Статьи » Новини

Осінні канікули

З метою організації відпочинку, оздоровлення і змістовного дозвілля дітей під час осінніх канікул у НВК було розроблено ряд заходів, складений і затверджений план роботи на канікулярний період.
    Класоводами і класними керівниками були проведені інструктажі з ТБ та правил поводження біля водойм, у лісі, біля проїзної частини дороги та в громадських місцях під час осінніх канікул, бесіди по профілактиці поширення гострих респіраторних, інфекційних захворювань, травматизму.
    У НВК в канікулярний час були створені умови для активного відпочинку та змістовного дозвілля учнів, до якого в першу чергу були залучені діти „групи ризику” та діти з деструктивних сімей.
Під час канікул  для  учнів 5-9 класів були проведені спортивні змагання з настільного тенісу,  шахматно - шашковий турнір, внутрішкільні змагання з футболу серед учнів 7-9 класів, спортивні естафети.
12.10.2015 р. вчитель історії  Карпова Т.П. провела виховний захід щодо вшанування осіб,  які відвідали життя за незалежність України. Під час проведення заходу учні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули в зоні проведення  АТО.
13.10.2015. вчитель інформатики  Івахно Т.М. провела майстер – клас  по створенню мультимедійних презентацій участь в якому взялиучні  2-9 класів.Діти були ознайомлені з правилами оформлення мультимедійних презентацій. Під час майстер – класу учні спостерігали за створенням презентації на тему: «Права дитини».
Цього ж дня учні 7-9 класів готувались до ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. Учні 7 класу написали  твір – мініатюру «Пісня моя – радість моя» та виконали тестові завдання з української літератури по темі:  «Із пісенних скарбів». Учні 8 класу написали твір – роздум на тему: «Будь – яка проблема – це можливість стати кращим» та з української літератури виконали тестові завдання.  Учні 9 класу написали твір – роздум на тему «Характер людини творить долю» та виконали тестові завдання з української літератури.
15.10.2015 р. проведена екскурсія до м. Лебедина. Під час екскурсії учні відвідали художній та краєзнавчий музей, пам’ятник Т.Г.Шевченка.
16.10.2015 р. вчитель української мови Смітія І.І. провела увигляді усного журналу виховний захід «Українська національна символіка». Метою цього заходу було поглибити знання дітей про державну символіку України, сприяти формуванню національної свідомості школярів. Журнал мав чотири сторінки: 1 – «Герб - тризуб»; 2 – «Національний прапор України»; 3 – «Гімн України»; 4 – «Народнопоетичні символи України». Школярі дізналися ще більше про символи нашої Батьківщини, а також про історію  їх створення.
19.10.2015 р. вчитель математики провела годину спілкування з учнями 7-9 класів на тему: «Чому трапляються фатальні вечірки».  Під час години спілкування вчитель зачитала статтю «Фатальна вечірка», а потім разом з учнями обговорили її та зробили висновки: своє «ні» треба говорити досить твердо, а не двозначне «подивимося», «може бути», «не знаю». Не боязко й сором’язливо, а сміливо дивитися в очі. Впевнена в собі людина відмовляється саме так.
20.10.2015 р.бібліотекар школи провела екскурсію до сільської бібліотеки, де учні мали змогу ознайомитися з бібліотечним фондом книг  та ще раз впевнитися в тому, що потрібно більше читати. Бібліотекар  розповіла дітям про роботу бібліотеки, нагадали правила користування книгою. Цікавим доповненням екскурсії стала вікторина «Відгадай казкового героя». Також діти мали змогу взяти нові книги додому і пообіцяли бути постійними відвідувачами бібліотеки.  Цього ж дня бібліотекар разом з учнями провела акцію  «Врятуй книгу».
21.10.2015 р. проведена виховна година з учнями 2 – 9 класів на тему: «Що таке національна свідомість». Метою виховної години було спонукати учнів до роздумів про важливість, суть і коріння національної самосвідомості; формування  почуття  національної гідності. Діти зробили висновки,  що національна свідомість полягає в  любові до рідної землі  і свого народу, любові до батьків, пошани до  звичаїв і традицій рідного народу, готовності захищати  рідний край, свою державу, поваги до державної символіки. Після заходу вчитель української мови провела конкурс читців Т.Г.Шевченка. Конкурс віршів розпочався словами Т.Г.Шевченка:
«Тую славу та читайте од слова, до слова
Не минайте ані титли
Ніж теї коми …
Все  розберіть … та й спитайте
Тоді  себе: що ми?
Чиї сини? Яких батьків?
Ким? За що закуті?»
Переможницею конкурсу стала учениця 7 класу Мяус Аліна.
23.10.2015 р. проведена виховна година під таким девізом «Виростай, дитино, й пам’ятай: Батьківщина – то найкращий край».  Метою якого було поглибити знання учнів про нашу державу – Україну, продовжити ознайомлення учнів з національними символами, сформувати національну свідомість школярів. Учні розгадували кросворди,  складали тематичну  «павутинку» до слів «Рідний край» та слова «Батьківщина», доповнювали прислів’я, слухали українські пісні, проходили лабіринт та декламували уривки з віршів. Цього ж дня вчитель біології провів екологічний експрес «Завжди живи в гармонії з природою».

 

Категория: Новини | Добавил: Yulija (25.10.2015)
Просмотров: 610 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Президент України
Верховна Рада
Міністерство освіт
СОІППО
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz